A suli

2009.02.24. 21:50

Gondoltam írok néhány szó a suliról is, ha már azért vagyok itt, hogy tanuljak :). Az iskola a Yildiz Technical University a tengertől pár száz méterre helyezkedik el. Az iskola épületeinek többsége, az egykori Yildiz Palota részét képezték. Nos ez eddig mind szép és jó, de mégis a legfurcsább adatok következő voltak: … „Az iskola tulajdonát képezi még továbbá közel 50 kutya és 200 macska”. Ezek az állatok pedig az egyetem területén közlekednek, szabadon. Több joguk van mint az embereknek. Az embereket mindenhol lecsekkolják , még a büfének is külön biztonsági őre van, de ezek az állatok (főleg a macskák) bejárnak mindenhova. Macskák a büfében alszanak a széken, óraközben beugranak az ablakon, valamelyik az épületben lakik….Igen tudom most mindenkinek mi az első gondolata, de nem. Nincsen sehol sem. Valamilyen csodálatos, emberi feletti módon betanították őket, hogy egy helyre járjanak mind végezi a dolgukat, így nincsen sehol sem olyan szag.

Természetesen a biztonsági ellenőrzés itt is elég felfokozott, nincsen rés a pajzson. Értem ezalatt: szögesdrót, kocsi alváz tükrözés, néhol fémdetektoros kapu, szóval csak amikről már beszámoltam. Állítólag azért van erre szükség, mert a suli politikai hova tartozása sokáig nem volt meghatározott és az ide járók politikai állásfoglalása pedig elég „ vegyes volt. Itt Törökországban a politikát elég komolyan veszik. Az utolsó politikai indíttatású késelés 2000-2001-es tanévben volt a mi sulinkban. Az, hogy pártállás miatt a diákok „ szarrá verik egymást” pedig csak egy mindennapos dolog volt. A késelés után rakták tele a sulit Güvenlikekkel, azóta állítólag nem volt semmi komolyabb incidens. De egy biztos, ha szóba kerülne a politika, és nem akarunk jobban belemerülni csak ennyit kell mondani: „ Atatürk útját járom” (ezt biztos, ami biztos megtanultam törökül is)

Maga a campus elég jó hely. Hangulatos. Szökőkutak, mini vízesés, tó, pálmafák és egyéb hangulatos környezet jellemzi. Van a suli területén körülbelül 4 büfé és egy étterem, ahol egy menü 2,25 líra avagy kb. 310-ft és korlátlan a vízfogyasztás!( ez itt nagyon fontos, mert ugye csapból nem iszunk a kohli baktérium miatt.). Van még továbbá 2 papírbolt,  1 bank, 1 fodrász , stb…

Galéria a suliról:

 

 

 

Szerző: $Szeg$

1 komment

Címkék: galéria suli

A bejegyzés trackback címe:

https://isztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr90964008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főúr 2009.02.25. 15:08:05

mondjuk az tény, hogy olyat még nem nagyon hallottam, hogy török iskolába lövöldözés és meghalt 10 diák, míg Svédországból, Finnországbó és pláne a nagy szabad USA-ból elég sok ilyen hír jött...
süti beállítások módosítása