Gasztronómia

2009.02.24. 21:48

Nos ide nem írok sokat csak mellékelek néhány képet, szerintem azok magukért beszélnek. Egyébként nagyon sokat eszem és egyre inkább kezdek hasonlítani Kiszel Tündére avagy: Össze van nőve a szemöldököm és a sok zabálástól egyre inkább kezdek melleket növeszteni. Na jó, ez enyhe túlzás volt annyira még nem vészes a helyzet de ez volt az önirónia helye.

Jó ételhez viszonylag olcsón hozzá lehet jutni. Például a csirke szendvicset (döner hús + egyéb jó cuccok) meg lehet kapni akár 1.50 líráért ami 140-es árfolyamon 210ft-ot jelent. Egy egész grillcsirke pedig 6 líra. Kedvenc üdítőm, amit mindennap iszom azaz Ayran. Az Ayran nem más mint vízzel higított joghurt. Itt mindenki ezt issza. Aperitifként pedig mindenhol erős paprikát esznek, ezt általában ha nem is minden, de a legtöbb vendéglátóegységben ingyen és bérmentve biztosítják a vendégeknek. Ez a paprika általában úgy éget mint a pokol tüze, valószínűleg ezért is ingyenes mert 2-3-nál többet egy átlagember nehezen tud leküzdeni. Az édességek pedig kinézetre sokkal jobban különböznek, mint ízvilágra. Több különleges étel is van, mint például a grillezett birka vagy kecske feje, amit megkóstolni nem csak lefényképezni mertem.

 Galéria:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr46964023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása